Hvem – Hvad – Hvor

Det er fedt at være frivillig i INUA!

Her blomstrer nye unge fællesskaber frem og sammen lærer vi mere om hinanden, vores samfund og os selv. Og det bedste er: Vi har det super sjovt imens!

Hvem kan egentlig være frivillig i INUA?

ALLE unge i alderen 15-30 med lysten til at gøre noget godt for og med andre unge kan være frivillige i INUA.

Vores frivillige kommer fra vidt forskellige baggrunde og beskæftiger sig med alt fra ungdomsuddannelser, gymnasier, videregående uddannelser eller ude i arbejdslivet. Nogle bor stadig hjemme mens andre allerede har stiftet familie og forsørger sig selv.
Det er netop denne diversitet der gør vores frivilligstyrke så stærk!

Vi har ingen krav til hverken din fortid eller fremtid. Det eneste vi ønsker os af dig er at du har tiden og lysten til at engagere dig i de forskellige møder og aktiviteter vi i fællesskab stabler på benene.

Her hos os er alle lige – kom selv og se! 🙂

Hvad skal man kunne for at være frivillig?

Man skal blot have lysten til at arbejde frivilligt sammen med andre unge.

Vi ved at ALLE unge har en styrke, og netop derfor kan alle også være frivillige. Du behøver hverken kunne holde tale, spille guitar eller jonglere for at være med. Du skal bare have lyst og tid til at gøre noget for og med andre unge – hvor svært kan det være? 😉

Hvad laver man som frivillig?

Aktiviteter for unge

Som frivillig står man for en bred vifte af aktiviteter som afvikles i de forskellige byer hvor INUA er aktiv. Aktiviteterne kan f.eks. være filmaftner, forskellige former for sport, madlavning, musik eller overnatning i naturen.

Det er frivilliggruppen i den enkelte by der beslutter og arrangerer aktiviteterne. Som frivillig fungerer man herefter som tovholder og deltager samtidig aktivt og på lige fod med de unge der har tilmeldt sig.

I kontakten med de unge kan der opstå situationer, hvor man som frivillig kan føle sig usikker på hvordan man skal agere. I den grundtræning og efteruddannelse der tilbydes de frivillige, lærer man at håndtere svære situationer. Og så er man selvfølgelig altid velkommen til at kontakte INUA sekretariatet hvis man har spørgsmål.

HUSK – som frivillig i INUA du står aldrig alene!

Andre opgaver

Udover den direkte interaktion med de unge har man som frivillig også opgaver at løse i selve INUA. Her byder du som frivillig ind med det netop DU er god til. Måske er du god til at formulere dig på skrift? Måske er du en haj i brugen af facebook? Eller rigtig god til at finde på noget, der kan glæde de andre frivillige? ALLE kan byde ind med noget!

I INUA er det dig og dine medfrivillige der bestemmer! Det er kun fantasien, der sætter grænser og INUA er åben for dine ideer.

I hvilke byer kan man være frivillig?

KRK-INUA har lokalafdelinger i 5 byer: Aasiaat, Sisimiut, Nuuk, Qaqortoq og Tasiilaq.

Aktiviteterne i byerne varierer i både mængde og art. Man er altid velkommen til at kontakte sit lokale INUA med ideer eller for at få mere at vide.

Læs mere om INUA i din by her

Kontakt os her

Hvis du vil i kontakt med din lokale INUA-afdeling skal du kontakte ungdomskonsulenten i Nuuk.
Du kan finde os her:

H.J. Rinksvej Blok 3/007
3900 Nuuk

Tlf: 32 18 00

Mail:  inua@krk.gl


Du kan også blive klogere på afdelingerne i de forskellige byer
her

Bliv frivillig her